عفونت ادراری

ساخت وبلاگ
عفونت ادراری یا به اختصار UTI به معنای رشد و تکثیر بیش از حد طبیعی علل پاتوژن و میکروبی در مجاری ادراری است. عفونت ها می توانند در زنان/ مردان/ کودکان و حتی نوزادان رخ دهند.

علت عفونت های ادراری، موارد متعدد است/ بیماری های زمینه ای مانند دیابت- ابتلای به کم خونی- ضعف سیستم ایمنی بدن مانند ابتلای به ایدز- رابطه جنسی به خصوص در زنان- عفونت های ساده ادراری قبلی- سابقه ابتلای قبلی و ... می باشند. ممکن است دلیلی برای ابتلا وجود نداشته باشد.

علائم ممکن است در هر فرد متفاوت باشند.

ممکن است یک بیمار فقط یک علامت داشته باشد و ممکن است بیمار دیگری تمامی علائم را داشته باشد.

علائم شایع تر آن عبارتست از:

درد  و سوزش هنگام ادرار کردن(Dysuria)

خون در ادرار(Hematuria)

تکرر ادرار(Urine frequency )

فوریت در ادرار کردن (Urine  urgency)

درد زیر دل

 و...

عفونت های ادراری به انواع مختلف شامل عفونت مثانه(سیستیت)، کلیه(پیلونفریت) و باکتریوری بدون علامت  و... تقسیم بندی می شود.

در پیلونفریت علاوه بر علائم مذکور، تب/ لرز/ بیحالی و سستی/ تهوع و استفراغ و درد پهلوها نیز وجود دراد.

روش های تشخیصی:

آزمایش ادرار (UA)

کشت ادرار(UC)

 در آزمایش ادرار، تمامی فاکتورهایی ادراری یا اکثر انها مورد بررسی قرار می گیرد. مانند وجود گلوکز در ادرار، وجود پروتئین، خون، باکتری و... در ادرار و با توجه به طبعی بودن و نبودن آن تصمیم گیری می شود.

کشت ادرار در مواردی درخواست می شود که آزمایش ساده ادراری ، قادر به تشخیص مشکل نیست . در کشت ادراری مواردی مانند نوع عفونت، تعداد آن و داروهای لازم و غیرلازم مشخص می شود.

در مواردی که بیماری پیشرفته است می توان از روش های دیگر مانند سی تی اسکن مجاری ادار ر و کلیه ها، MRI  و... استفاده کرد.

درمان ها:

درمان عفونت ادراری با توجه به نوع عفونت، علائم بیمار، مدت ابتلا، نتایج بررسی ها صورت می گیرد.از انواع مختلف آنتی بیوتیک ها مانند سیپروفلوکساسین، آمپی سیلین، آموکسی سیلین، نیتروفورانتوئین و... استفاده می شود.

در بارداری نیز ممکن است زنان به دلایل ناشی از تغییرات سیستم ایمنی/سیستم ادراری و... مبتلای به عفونت ادراری شوند. درمان در زنان باردار و غیر باردار متفاوت است. از طرفی در زنان باردار امکان استفاده از تمامی داروها به دلایل امکان صدمه به جنین، مهیا نمی باشد. هنگامیکه فرد دچار علائم مختلف مانند درد زیر دل، سوزش ادرار، تکررر و فوریت در ادرار، وجود خون در ادرار و ... می باشد می تواند با انجام یک آزمایش ساده ادرار از بیماری خود مطمئن شود.

در صورت نیاز می توان از کشت ادراری استفاده کرد. در این شرایط به طور مطمئن تری می توان به تشخیص نوع و تعداد عفونت و نیاز دارویی بیمار، دست یافت.

برچسب‌ها: عفونت ادراری , آزمایش ادرا , کشت ادرار , بیماری های مثانه , کلیه و مجاری ادراری

سایت تخصصی آرزو چراغی ...
ما را در سایت سایت تخصصی آرزو چراغی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : dgyn3 بازدید : 163 تاريخ : چهارشنبه 10 خرداد 1396 ساعت: 9:26